Op stap met de eenhoorn

Posted 27 september 2019 by Mama in Wonderland in Inspiratie, Uitstapjes / 0 Comments

Ridders, prinsessen en eenhoorns… dat is hier thuis allemaal een gouden combinatie. Op een regenachtige zaterdag trokken we dan ook naar de Abdij van Herkenrode waar volgens de Vlieg een hele leuke zoektocht te beleven viel. 

Wat en waar?

De Abdij van Herkenrode ligt vlakbij het centrum van Hasselt. Wij waren er nog nooit geweest en moeten eerlijk bekennen dat we behoorlijk onder de indruk waren bij aankomst. Wat een prachtig domein. Zelf het sluimerende zonnetje mocht de pret niet drukken. De abdij doemt echt op in het landschap en de zoon was er van overtuigd dat hij elk moment een echte ridder tegen het lijf zou lopen.

In de abdij kan je bij de balie twee zoektochten bekomen. Op Stap met eenhoorn voor de kleine ridders en prinsessen tussen 3 en 6 jaar.  Voor grotere kinderen tussen 7 en 12 jaar is er de ontdekkingstocht Hendriks Geheimen.

Gezien wij nog op stap waren met een koene ridder van 5 jaar en een beeldige prinses van 2 jaar mochten wij op stap met Hoorntje, een superleuke eenhoorn handpop die doorheen de abdij de kinderen begeleid en uitdagingen voorschotelt.

Wat vonden wij ervan?

Tussen Lotte en hoorntje was het vanaf de eerste minuut grote liefde. (Ik was zelf een beetje bang dat ze hoorntje na de tocht niet meer zou willen teruggeven aan de vriendelijke baliemedewerkster.) Jules was dan weer ontzettend in zijn nopjes toen bleek dat hij bijna onmiddellijk een echte maliënkolder en helm kon passen.  Prioriteiten moeten er zijn he.

De zoektocht is heel leuk opgebouwd. Heel leerrijk, maar echt op kinderniveau, waardoor onze twee rakkers ook echt geboeid bleven en enthousiast elke opdracht tot een goed einde probeerde te brengen. Een groot pluspunt is de enorme afwisseling in de opdrachten. (Verkleedpartijtjes, zoekspelletjes, puzzels,… elke opdracht is anders en daarom ook echt een uitdaging.)

Mama en papa probeerde ondertussen met volle teugen te genieten van de mooie setting en het prachtig opgebouwde bezoekerscentrum.

Voor ons echt een aanrader! De medewerkers van de Abdij waren ook allemaal supervriendelijk en ontzettend betrokken met onze kinderen. Aan het einde van de zoektocht mochten ze uit een mandje nog enkele kleine cadeautjes kiezen. Eenhoorns alom tot groot jolijt van onze dochter. En een bezoekje aan Clavis, dat gevestigd is op de site van de abdij mocht natuurlijk niet ontbreken.

Ow en een kleine tip voor mama’s en papa’s die een lekker biertje wel kunnen smaken. Het Herkenrode bier is aan absolute aanrader volgens mijn wederhelft!

Praktische info

Prijs | Kinderen < 12 jaar zijn gratis. Volwassenen betalen 7 euro voor het bezoekerscentrum en de kruidentuin. (5 euro als je enkel het bezoekerscentrum neemt. Maar die kruidentuin… echt een aanrader!

Wanneer | Van dinsdag t.e.m. zondag, telkens van 10u tot 17u (laatste ticketverkoop  tot 16u30). Gesloten in januari (behalve in de kerstvakantie), 1 januari, 24, 25 en 31 december.

Geef een reactie