Buggytour in het MAS

Posted 4 oktober 2019 by Mama in Wonderland in Inspiratie, Uitstapjes / 0 Comments

Mama’s en papa’s van twee kindjes zullen dit misschien wel beamen… maar je durft bij dat tweede kindje wel al eens vergeten dat ze niet met alles mee kunnen. Waar wij bij het eerste kind met heel wat activiteiten wachten tot “Jules groot genoeg was”, sleurde we Lotte mee naar allerlei activiteiten die haar broer erg leuk vind. Maar waar zij soms wat minder aan heeft. Gelukkig zijn er ook gewoon uitstapjes op maat voor onze kleine madame! De Buggytoer in het MAS is er daar eentje van!

Wat en waar?

Als rasechte Antwerpenaars moet je natuurlijk regelmatig eens naar het MAS met de kinderen. Ze zijn allebei helemaal dol op het grote panoramische dak, maar regelmatig nemen we dus ook deel aan een kinderworkshop of een begeleide tour.  Het MAS heeft een aanbod voor alle leeftijden. Wij namen al deel aan een hele leuke workshop rond de haven gericht op kinderen vanaf 5 jaar. Maar deze keer mochten we op buggytour met als thema dieren. De buggytour richt zich op kinderen van 18 maanden tot 3 jaar. Hoewel ik moet zeggen dat onze 5 jarige ook ontzettend heeft genoten en met veel plezier kleine zus hielp met de opdrachten.

Wat vonden wij er van?

Bij de buggytour neemt de gids je mee doorheen het MAS waar verschillende opdrachten op peuterniveau uitgevoerd dienen te worden. Voetsporen van diertjes verzamelen, zelf gekke dierengeluiden maken en schilderijen bestuderen om de hondjes terug te vinden. Onze 2 jarige dame had de tijd van haar leven.

Maar het allerleukste was toch wel de afsluiter in het atelier. Na de tour verzamelen alle kindjes in het grote atelier waar allerlei speel en leer mogelijkheden staan uitgestald. Je kan het zo gek niet bedenken of het is aanwezig. Grote papieren tapijten waar ze naar hartenlust op mogen verven en stempelen. Een gigantische golf waar heerlijk relaxed boekjes gelezen kan worden. Een grote zand en waterbak vol diertjes recht uit de zoo. Lotte kon haar hartje echt ophalen en speelde samen met alle andere kindjes.

Grote broer ontdekte samen met zijn beste vriendinnetje ondertussen de kinder yogakaartjes die een opdracht vormde. Zelden twee kleuters zoveel plezier zien hebben met een stapel kaartjes. De kikker, het luipaard, de giraf… ze passeerde allemaal de revue.

Praktische info

Voor alle info kan je terecht op de website van het MAS: https://www.mas.be/nl/minimas

 

Geef een reactie