Wat schaft de pot in wonderland #1

Posted 9 september 2019 by Mama in Wonderland in Koken, Wat schaft de pot / 0 Comments

Ik ben zelf iemand die ongelooflijk graag weet wat mensen eten. Volgens mij zijn mijn collega’s niet altijd even blij met mijn nieuwsgierige blikken tijdens de lunch ’s middags. Maar ik ben gewoon heel nieuwsgierig! Op facebook kan je me dan ook in enkele kookgroepen terugvinden waar dagelijks gedeeld wordt wat de pot schaft. En dat wil ik graag hier op mijn eigen blog ook doen, mijn weekmenu delen. Ter herinnering voor mezelf, maar ook gewoon ter inspiratie voor anderen.

Maandag

Deze Turkse gevulde aubergines stonden al een hele tijd op mijn pintrestlijstje om klaar te maken. Met een paar kleine aanpassingen kon ik het ook gewoon lekker FODMAP proof maken voor mezelf. Ik ben zelf helemaal dol op aubergines en zou ze wel elke dag kunnen eten. Mijn man en de kinderen daarintegen vind het een helse groenten. Dus kregen de kinderen balletjes in tomatensaus met courgette en tomaatjes. Kwestie van die eerste schooldag de vrede te bewaren. Ik vond deze aubergines alvast heerlijk!

Dinsdag

Op vraag van de zoon stond er polenta op het menu. Polenta is hier altijd een succes bij alle familieleden. En dit kipstoofpotje met tomaat, marsala wijn, italiaanse kruiden en een bokaal erwten en wortelen was bij iedereen een schot in de roos. Iedereen happy en met gevulde maagjes van de tafel.

Woensdag

Woensdag is mijn vrije dag en dan heb ik altijd net iets meer tijd om te koken. Hoewel de kindjes dan ook heel graag mijn aandacht opeisen. Dus op het menu gebraden kip met een tray bake. Lekker makkelijk, alles snijden, kruiden en hup de oven in.

Donderdag

Oh wat voelde het aan als herfst…. En daarom had ik eigenlijk best zin in een lekker gerecht vol herfstsmaken. Deze pasta schotel is elk jaar een groot succes. Laten we ook eerlijk zijn, wat kan er in godsnaam mis gaan met spekblokjes, mozzarella, italiaanse kruid, porto en pompoen? Niks toch…

Vrijdag

Vrijdag is onze pijp meestal uit en verlangt iedereen gewoon naar bankhangen en heel vaak afhaal eten. (Frituur, chinees, pizza… You name it, wij bestellen het.) Maar gezien de echtgenoot en ik date night hadden werd er toch nog “gekookt”. Schuldgevoel afkopen noemt zoiets. Deze nacho schotel is lekker makkelijk en valt meestal in de smaak bij de kinderen. (Tenminste als ik er geen jalapeno’s in verwerk en de zure room achterwege laat.)

Zaterdag

Mijn ribbetjes zijn befaamd bij vrienden en familie. Terecht… maar ja eigen lof stinkt he. Maar neen, ze zijn echt superlekker. Dus komen ze hier heel regelmatig op het menu en telkens is het dan een beetje feest. Gepoft patatje erbij, verse kruidenboter, koolsalade… instant geluk!

Zondag

En dan eindig je de week met heel veel restjes in de koelkast en weinig fut om ingewikkelde gerechten in elkaar te boksen. Dus werd het deze makkelijke rijst ovenschotel. Een “spaans” geinspireerde rijstschotel. Maar eerlijk, het enige Spaanse eraan is de chorizo die er in verwerkt zit. (Dat arme stukje chorizo moest dringend opgebruikt worden.)

Geef een reactie