Het plukseizoen is begonnen!

Posted 6 september 2019 by Mama in Wonderland in Geen categorie, Inspiratie, Uitstapjes / 0 Comments

Nu ja… het plukseizoen is al een tijdje begonnen. Want vanaf juli zijn natuurlijk al heerlijke besjes te vinden aan de struiken. Maar toch in september komt daar natuurlijk nog heel wat lekker fruit bij! Appels, peren… onze kinderen zijn helemaal dol op fruit plukken. En het is eigenlijk ook wel een best educatief uitstapje. Vooral voor stadskinderen zoals de onze… want in onze stenen jungle komen we niet dagelijks velden tegen natuurlijk.

Daarom onze tips om lekker fruit te gaan plukken!

Pluk Je Fruit – Edegem

Een klassieker voor de lezers uit het Antwerpse volgens mij. Bij ons is ze in elk geval vaste stip om te plukken vanaf juli. Lekker vlakbij, maar ook prachtig gelegen aan het Hof ter Linden in Edegem. Vlakbij de stad, maar je krijgt er echt het gevoel dat je op de boerebuiten vertoefd.

Bij pluk je fruit draait alles rond bessen. Frambozen, cassisbessen, rode bessen, stekelbessen…. Bessen galore!

Onze kinderen vinden het alvast geweldig om met hun emmertjes in het grote veld kleine lekkernijen te gaan opzoeken en ze daarna als echte grote te gaan afrekenen in het plukhuisje.

Kleine tip: breng je eigen doosjes mee op je geplukte schatten in te bewaren!

Plukhof – Wiekevorst

Het plukhof is een CSA boerderij, maar ook als je eenmalig fruit wil plukken ben je hier van harte welkom. Hier ligt de focus ook vooral op bessen, maar in het juiste seizoen hebben ze hier ook heerlijke witte en blauwe druiven! Wij hadden al een paar keer geluk, want bij het afrekenen werden er ook groenten verkocht. (Overoogst van de CSA boerderij.) Wij konden dus ook lekkere groenten mee naar Antwerpen nemen!

Onze kinderen vonden het ook superleuk om een kijkje te nemen tussen alle groenten en fruit die gekweekt worden voor de CSA boerderij. Erg leerrijk, want zo een echte verse courgette aan de plant zien is toch wel wat anders dan dat fris gewassen exemplaar bij Delhaize.

Wij combineren een bezoekje aan Plukhof met het prachtige Provinciaal domein De Avergten.

Plukplek- Ternat

Als je graag wat meer wil plukken dan enkel bessen, dan is Plukplek zonder twijfel de place to be! Ze hebben een erg groot assortiment groenten die je kan plukken. Tomaten, mais, boontjes, wortelen,… En als je wil kan je nog eieren van de kippetjes kopen! Heerlijk toch!

Ternat is voor ons niet bij de deur, maar we combineren het erg graag met een bezoekje aan het Kasteel van Gaasbeek. Kleine ridders en prinsessen kunnen daar naar hartenlust hun hart op halen en heerlijk ravotten in het omliggende park.

Gratis en voor niets: Pluktuin Antwerpen

Een goed bewaard geheim is de pluktuin aan park Den Brandt. Het hele jaar door kan je in deze pluktuin terecht om gratis en voor niets lekkernijen van de struiken en de bomen te trekken. Sinds onze kinderen de pluktuin ontdekte gaat er geen bezoek aan het park voorbij zonder een klein ommetje naar de pluktuin.

Afhankelijk van het seizoen kan je hier terecht voor appels, peren, kersen, druiven en natuurlijk bessen. Maar ook minder voorkomend fruit kan je hier af en toe plukken. Denk maar aan vijgen, kiwi’s, mispels,….

 

Geef een reactie