Opstap met de vos Antigoon : Expeditie A

Posted 20 september 2019 by Mama in Wonderland in Inspiratie, Uitstapjes / 0 Comments

De meneer en ik, wij houden nogal van zoektochten. Zo doen we met stip elk jaar mee aan de zoektocht in de Antwerpse binnenstad van ATV en we proberen ook zoveel mogelijk de autorally van het Davidsfonds mee te pikken. Maar eerlijk is eerlijk … de kinderen lopen er dan vaak wat als piet snot bij. Want ja, al die zoekopdrachtjes die zijn natuurlijk gericht op volwassenen of toch in elk geval grotere kinderen.

En toen botste we tijdens een snuffeltocht in de stadswinkel op Expeditie A, een zoektocht door de Antwerpse binnenstad op kindermaat! Wij waren misschien iets te enthousiast, want de doelgroep zijn kinderen vanaf 6 jaar en daar vallen wij met onze 5 jarige stoere kerel en 2 jarige diva nu niet meteen onder.  Maar met een beetje creativiteit van mama en papa hadden we toch een hele fijne middag in Antwerpen!

In Expeditie A ga je op stap met de Vos Antigoon. De wandeling start en eindigt op de Grote Markt en je doet er ongeveer 3 uurtjes over om alle opdrachten tot een goed einde te brengen. Indien je wil kan je ook de legendarische voetgangerstunnel onder de Schelde mee opnemen, maar je kan ook de “korte” route volgen en deze links laten liggen.

Tijdens de zoektocht vertelt Antigoon allerlei leuke wist je datjes op kinderniveau. De zoektocht is heel afwisselend en interactief. Zo vond onze eigenste Brado het geweldig om de pose van stenen Brabo na te doen. En beiden kinderen hingen aan onze lippen bij het verhaal van Nello en Patrasche.

In het boekje dat mama de gehele zoektocht mocht vasthouden, (Mama geeft toe dat ze een beetje een controlefreak is en de route dus graag in handen wou houden) staan ook allerlei leuke stops in om even een pauze in te lassen. Speeltuintjes, picknick plaatsen, gezellige terrasjes…

Een echte aanrader, zeker voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. En ook voor alle mama’s en papa’s, want Antwerpen vanuit kinderogen bekijken vonden ook wij razend interessant!

Expeditie A kost 5 euro en is verkrijgbaar aan de balie van Visit Antwerpen aan de Grote Markt.

 

Geef een reactie